>

Το όνομα της Εφης Γιαλούση είναι τόσο διάσημο στην Αθήνα όσο και το signature γλυκό της, η περίφημη "πάβλοβα". Απλά, όταν θέλεις πάβλοβα σκέφτεσαι την Εφη. Η οποία είναι, επίσης εξαιρετική μαγείρισσα με ευρύτατο ρεπερτόριο, κάτι που γνωρίζουν καλά όσοι νοσταλγούν την "Οινοπάθεια", το πρωτοποριακό wine restaurant που είχε παλαιότερα αλλά και όσοι συχνάζουν στο χαρούμενο Dirty Ginger, το τωρινό της μαγαζί. Το γεγονός ότι ήδη στα 11 της χρόνια είχε φτιάξει την πρώτη συλλογή συνταγών της, τα λέει όλα. 

Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική της Εφης κινείται με ευελιξία ανάμεσα στην ελληνική παραδοσιακή -καλή της γνώριμη από την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Μυτιλήνη και τη μικρασιατική καταγωγή της οικογένειάς της- και τη μακρινή Αυστραλία, όπου βρέθηκε για να κάνει τις σπουδές της -με ενδιάμεσες πινελιές από τα πάμπολλα ταξίδια της σε εξωτικές χώρες. Γεύσεις ατόφιες και καθαρές από κάθε τόπο, αλλά και γεύσεις fusion, όπου μπλέκονται απολαυστικά οι γευστικές της μνήμες. 

Αν, όμως θέλεις να εντοπίσεις ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών, τότε καταλήγεις στη γνήσια σπιτική αίσθηση. Ο,τι και να δοκιμάσεις από το μαγαζί της Εφης Γιαλούση, από την τυρόπιτα μέχρι τα κουλουράκια της και από τη μους λεμονιού μέχρι το χειροποίητο παγωτό σοκολάτα, όλα μοιάζουν σαν να βγήκαν από την κουζίνα μιας καλής μαγείρισσας που μαγειρεύει για την οικογένειά της και λιγότερο μιας επαγγελματία. Με την καλύτερη των εννοιών.Tο «Πάβλοβα- Ό,τι καλύτερο», είναι η φρέσκια πρόταση της Εφης Γιαλούση, η οποία ουσιαστικά σύστησε στην Ελλάδα την Πάβλοβα. Ατομικές ή για παρέα, αφράτες, μαραγκένιες και νόστιμες, οι πάβλοβες με φρέσκα φρούτα (φράουλα, passion fruits), σοκολάτα, λεμόνι, μόκα, καραμελωμένα φουντούκια αποτελούν τη μεγάλη αγάπη του κοινού που έχει ήδη αγκαλιάσει το «Πάβλοβα- Ό,τι καλύτερο». Εκεί θα βρείτε και άλλα πολλά γλυκίσματα, όπως cookies βρώμης με σοκολάτα και σταφίδες, ψωμάκια, κράκερ, μπισκοτάκια, cupcakes, carrot cakes αλλά και λαχταριστά κέηκ σοκολάτας ενώ καθημερινά παρασκευάζονται χειροποίητα φαγητά ανάλογα με την εποχή: από σαρμάδες και ντολμαδάκια μέχρι πατζαροσαλάτα, κεμπάπ και αυγά μαριναρισμένα. Όλα χειροποίητα με αγνές πρώτες ύλες για το lunch break ή και για το σπίτι. Αρχή απαράβατη η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, η φρεσκάδα και αυθεντικότητα των φαγητών και η τέλεια εξυπηρέτηση.

Αναλαμβάνουμε το catering για τη συγκέντρωση ή το πάρτι σας, τη δεξίωση ή τις παιδικές εκδηλώσεις. Ποιότητα και νοστιμιά – γιατί όσα και να είναι τα πιάτα ή οι παραγγελίες, αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή και επιμέλεια σαν να ήταν για ένα ζευγάρι.

Πάβλοβα- Ό,τι καλύτερο

Σκουφά 56, Αθήνα

Τηλ.: 210 3388.827

Βρείτε μας στο facebook

 

Γλυκές λιχουδιές από την Έφη Γιαλούση

Πάβλοβα φράουλα

Πάβλοβα κάστανο

Πάβλοβα λεμόνι

Πάβλοβα σοκολάτα

Πάβλοβα βύσσινο

Πάβλοβα με διάφορα φρούτα

Πάβλοβα με διάφορα φρούτα και γλάσο σοκολάτας

Πάστα Φλώρα

Σουφλέ λεμόνι ατομικό

Κέικ καρώτου με ή χωρίς γλάσο

Κέικ πορτοκαλιού με σπόρους παπαρούνας

Τάρτα με κουκουνάρι

Κέικ λαδιού με γλάσο σοκολάτας

Κέικ σουφλέ σοκολάτας υγρό

Κέικ σοκολάτας με μαύρη ζάχαρη, ρούμι και σταφίδες

Κορμός μωσαϊκό με μπισκότα και κακάο

Τούρτα μπανάνα σοκολάτα

Μηλόπιτα

Πάστα αμυγδάλου

Μπακλαβάς της Γέρας με άσπρο αμύγδαλο

Αμυγδαλωτά με πορτοκάλι/μανταρίνι

Αμυγδαλωτά με ροδόνερο

Γλύκισμα- παντεσπάνι βουτύρου σιροπιασμένο

Ταχινόπιτα με καρύδια και σταφίδες (νηστίσιμη)

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και μέλι (νηστίσιμο)

Πτι φουρ με μπισκότο και πικρή σοκολάτα

Παξιμαδάκια ούζου με μαύρη ζάχαρη

Τσάτνυ με διάφορα φρούτα εποχής

Μαρμελάδες με φρουκτόζη ή χυμό σταφυλιού με λίγες θερμίδες

 

Αλμυρές λιχουδιές από την Έφη Γιαλούση

Ορεκτικά και φαγητά

Ντιπ φάβας από πράσινο αρακά

Λαχανοντολμάδες, λαδεροί με πλιγούρι σταφίδες και κουκουνάρι (νηστίσιμο)

Ντολμαδάκια γιαλαντζί (νηστίσιμο)

Χορτοκεφτέδες με τυρί

Κεφτεδάκια Μυτιλήνης, με μοσχαρίσιο κιμά, ούζο, δυόσμο και κύμινο

Κανταϊφάκια, γεμιστά με σπανάκι

Σαμόζας, ινδικά καυτερά κρεατοπιτάκια (τα συνοδεύετε με τσάτνυ και γιαούρτι)

Σπρινγκ ρολς, με λαχανικά, φύτρες, φρέσκο κόλιανδρο και τζίντζερ (τα συνοδεύετε με σόγια σος ή γλυκόξυνη σάλτσα)

Πίτες

Σφουγγάτο, με κολοκυθάκια και άνηθο νηστήσιμο (πίτα χωρίς φύλλο)

Τάραμα-τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και δυόσμο

Σπανακόπιτα νηστίσιμη στριφτή

Κολοκυθόπιτα, με πράσινα κολοκυθάκια ή κίτρινη κολοκύθα στην εποχή της

Τυρόπιτα στριφτή με καπνιστό τυρί

Τυροπιτάκια με χειροποίητο φύλλο

Φορμάκια ατομικά με κιμά και μπεσαμέλ

 

Σαλάτες

Φακοσαλάτα, με μαϊντανό, καρέ τομάτας, ελιές, φέτα

Μελιτζανοσαλάτα, καπνισμένη στο κάρβουνο με τζίντζερ, σκόρδο, κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό, αγουρέλαιο

Παντζαροσαλάτα. από ωμό παντζάρι, γιαούρτι και καρύδια

Μανιτάρια σοτέ, με ελαιόλαδο, σκόρδο, βασιλικό και κρασί

Ψωμάκια, με λιαστή ντομάτα /ελιά

Κράκερς

 

Cold cuts

Μοσχάρι νουά η φιλέτο, σε φέτες με κρούστα από τρία πιπέρια και

σάλτσα από σποράκια μουστάρδας και μαύρη ζάχαρη

Χριστουγεννιάτικα

Virginia ham, ζαμπόν μπούτι καραμελωμένο με ανανά και γαρίφαλα

Γαλοπούλα γεμιστή, με κιμά, ρύζι, κάστανα, σταφίδες και κουκουνάρι

Μελομακάρονα / κουραμπιέδες

Κορμός κάστανο

Κορμός σοκολάτα

Plum pudding χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βασιλόπιττα αρωματική της Καισάρειας με κρεμόριο

PAVLOVA δέντρο χριστουγεννιάτικο

Μπορείτε να κατεβάσετε το μενού μας Εδώ

2 fwto katasthmata