>

Posted on Dec 7, 2011

Γεννημένη στη Μυτιλήνη με μικρασιάτικες ρίζες, η Εφη Γιαλούση χαρακτηρίζεται από τις πλούσιες και ιδιαίτερες γευστικές καταβολές που της κληροδότησαν οι μαρμίτες της γιαγιάς Ανδρονίκης και της μαμάς Στέλλας.

Περιπλανήθηκε για πολλά χρόνια ανά τον κόσμο με κίνητρο τις μαγειρικές αναζητήσεις. Από την Ινδία, το Βιετνάμ, τα Νησιά του Σολομώντα, τη Μαλαισία, το Μπαλί, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Πεκίνο, το Τόκυο, τη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι, τον Λονδίνο, την Αβάνα και πολλά άλλα μέρη, απέκτησε κάποιες μοναδικές εμπειρίες και συνταγές που κάνουν πιο spicy και fusion τα φαγητά της. Οι σπουδές φιλοσοφίας/κοινωνιολογίας στο Monash University της Μελβούρνης τη βοήθησαν απλώς στο να πραγματοποιήσει πιο ουσιαστικά αυτό που πάντα ονειρευόταν.

 gyalia hliou

Από το 1985 μέχρι σήμερα εκπαιδεύεται συνεχώς και δημιουργεί δυναμικά στον χώρο της γαστρονομίας. Οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες αριθμούν την οργάνωση και διεύθυνση 5 από τα πλέον πρωτοπόρα και επιτυχημένα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας. Επίσης, είναι η πρώτη που εισήγαγε με φοβερή επιτυχία στην Ελλάδα την περίφημη μαρεγκένια τούρτα Pavlova σε διάφορες γεύσεις.

(Gloglos ( 1990-1993), Οινοπάθεια (1994-2009), Ginger (1998-2008), Dirty Fish/Streat (1999-2005), Multi Ginger (2000), Dirty Ginger (1999-μέχρι σήμερα)

gyalia muwpias

Από το 2000 υπογράφει τουριστικούς οδηγούς (Λέσβου και Λήμνου) και γαστρονομικά κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά (Βήμα Gourmet, Γαστρονόμος, Οινοτέλεια, Grazia, Οινοχόος). Τον Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Μυτιληνιές Γεύσεις». Στους πρώτους 6 μήνες εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση και σήμερα κυκλοφορεί ήδη η τρίτη.

mutylinies fwto

Ο χώρος “Πάβλοβα- Ο,τι Καλύτερο”, όπου «κλείνει» και προσφέρει το ταλέντο της είναι η πρόσφατη, μεγάλη, αγάπη της.

pavlova fwto