>

Posted on Dec 7, 2011

6 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου

ελάχιστο αλάτι

280 γραμμ. ζάχαρη

2 κ.κ. κορν φλάουερ

1 κ.σ. άσπρο ξίδι

μερικές σταγόνες υγρή βανίλια

300 γραμμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγή

250 γραμμ. φρούτα του δάσους

1 σφηνάκι Grand Marnier

fwto tourta

Τούρτα Παβλόβα 6 ατόμων.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γραμμ. φρούτα του δάσους με ένα σφηνάκι Grand marnier και το ξύσμα πορτοκαλιού για να μαριναριστούν. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί καλά και να σχηματιστεί μαρέγκα που να γυαλίζει και να κάνει κορυφές. Πασπαλίζουμε με κορν φλάουερ και ρίχνουμε το ξίδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί 23 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο ελαφρά με κορν φλάουερ. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150oC και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.  Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, ώσπου να κρυώσει.  Γαρνίρουμε την πάβλοβα με σαντιγί και σκεπάζουμε με τα φρούτα του δάσους.